Начало / CORAL CLUB и ROYAL BODY CARE / Грижа за лицето и тялото / Масло от чаено дърво
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Масло от чаено дърво

ID 45842
 

Етеричното масло от чаено дърво - това е едно от най-силните антисептични, противогъбични и бактерицидни средства.
Чаеното дърво представлява дърво и храст, обединени под едно общо название мелалеука и произхожда от Малайзия и Австралия, където е било известно като лечебно средство стотици години.
Названието на това растение е било дадено от капитан Кук и първите колонизатори на Австралия, които, следвайки опита на аборигените, започнали да използват листата за запарки и получавали така ароматна напитка, заместваща чая. В началото на 30 - те години на миналия век чаеното дърво, излизайки от пределите на Австралия, започнало активно да се използва и в други страни.
Благодарение на това,че маслото от чаено дърво притежава мощен антисептичен ефект ( 5 пъти по-силен от спирта), то се явява великолепно средство против:
• акне;
• редица заболявания, предизвикани от вируси и гъбички;
• болестотворни бактерии, като стафилококи, стрептококи, пневмококи, гонококи;
• хронични аденотонзилити, синузити и тозилити
Маслото от чаено дърво помага при фурукулози, обриви, акне, сърбежи, гъбични заболявания на краката, инфекции на леглото на нокътя, херпес. Има облекчаващо действие при нерводермити, алергии.

Форма на отпускане: масло - 30 мл в опаковка

Начин на употреба: нанесете 1-2 капки масло на влажен памучен тампон и го втрийте в кожата. На лицето се нанася в малки количества.
При мазна с големи пори кожа, склонна към обриви, се препоръчва да се разтвори неголямо количество масло (10-12 капки) примерно в 100 мл топла вода и внимателно да се втрие в предварително почистената кожа на лицето с помощта на памучен тампон.

Противопоказания: няма

Състав:
100% пречистено масло от чаено дърво Melaleuca artenifolia.