Начало / ЗДРАВЕ / Даровете на природата / Кефирена (тибетска) гъба
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Кефирена (тибетска) гъба

ID 60001
 

За какво е полезен кефирът?
Хранителните качества на кефира могат да се променят в зависимост от намаляването или увеличаването на времето за ферментация. В зависимост от степените на ферментиране ползите за здравето са различни. Например кефир, който е зрял повече (с по-кисел вкус) съдържа значително по-голямо количество фолиева киселина. Кефирът спомага за по-доброто храносмилането на лактозата, което за разлика от останалите млечни продукти го прави много по-подходящ за хора с лактозна нетолерантност.
Опитът на поколенията показва, че кефирът:
Регулира и подпомага имунната система на организма.
Регулира кръвното налягане.
Има положително въздействие върху сърцето и кръвта.
Помага при кожни заболявания и акне.
Регулира храносмилането.
Помага при колит.
Балансира стомашната флора и стомашна киселина.
Помага при Candida Albicans.
Помага при лактозна интолерантност.
Помага при диабет, като нормализира въглехидратния обмен, но НЕ се препоръчва при инсулинозависими болни.
Намалява безпокойството, потиснатостта и депресията.
Повишава енергията, създава чувство за здраве и благополучие.
Произвежда всички необходими витамини и полезни, приятелски бактерии, важни и необходими за всекидневното ни здраве.
Освен полезни бактерии и дрожди кефирът съдържа минерали и основни аминокиселини, които подпомагат тялото да се самолекува и самоподдържа. Белтъчините в кефира са полусмляни и затова по-лесно усвоими.
Кефирът съдържа:
Триптофан - незаменима аминокиселина, която изобилства в кефира и е добре известна с релаксиращия си ефект върху нервната система.
Калций и магнезий - важни минерали за здрава нервната система.
Фосфор – вторият по количество минерал в човешкото тяло, който подпомага усвояването на въглехидратите, мазнините, белтъчините.
Кефирът е богат на витамин B12, B1, витамин K.
Кефирът е отличен източник на биотин, витамин от групата на B витамините, който подпомага усвояването на други B витамини, като напр. Фолиева киселина, пантотенова киселина и вит. B12.
Многобройните ползи от поддържане на адекватно ниво на B витамини са свързани с доброто функциониране на нервната система, бъбреците, черния дроб, доброто състояние на кожата, повишаване на енергията и дълголетие.
Ползата от редовното консумиране на кефир
Кефирът е лесно смилаем, почиства червата, снабдява тялото с полезни бактерии, дрожди, витамини, минерали и белтъчини. Кефирът е балансирана и полезна храна, поддържаща здрава и добре функционираща имунна система. Използва се за облекчаването състоянието на пациенти страдащи от СПИН, синдром на хроничната умора, херпес, рак. Успокояващият ефект, който кефирът има върху нервната система помага на страдащи от безсъние, депресия, хиперактивност и дефицит на концентрация (ADHD attention deficit hyperactivity disorder). Редовната употреба на кефир облекчава стомашните смущения, намалява подуването, газовете, осигурява редовен стомах и здрава храносмилателна система. Кефирът балансира тялото и елиминира ненаситния апетит към нездравословни храни, сладкиши и захар. Пречистващият ефект на кефира върху цялото тяло способства за изграждане на една балансирана вътрешна екосистема и осигурява здраве и дълголетие. С отличните си хранителни качества кефирът е подходящ за хора от всички възрасти. Кефирът лекува и поддържа доброто здраве.
Гъбата се отглежда във всяко японско семейство, в резултат на това Япония има най-здравата нация.

Начин на употреба: Гъбата се залива с прясно мляко със стайна температура, около 250 мл и се оставя при стайна температура за 24 часа. Получава се за около 18-20 часа подквасено мляко с лечебни свойства. Консумира се сутрин поне половин час преди хранене или вечер 30-50 мин преди сън. Признак на пълното подквасване е появата на гъст слой отгоре, където се намира гъбата. Млякото се прецежда през едро пластмасово сито, а гъбата се изплаква под струя студена вода и после се залива с нова порция прясно мляко. Ако гъбата не се промива ежедневно и не й се сменя млякото всеки ден, тя става кафява, спира да се размножава и умира.
След около 17 дни масата на гъбата се удвоява и част от нея може да се даде на друг човек. Редува се 20 дни употреба – 10 дни почивка, като по време на почивката гъбата трябва да се поддържа здрава по посочения начин. По време на лечението с тибетска гъба се забранява употребата на алкохол.
Реакция на организма: През първите две седмици рязко се повишава активността на стомаха, поради което се повишава газоотделянето. Възможно е да се появи и разстройство, поради което се препоръчва квасеното мляко да се приема вечер, а не сутрин преди работа. У хората с болни бъбреци и черен дроб може да се появи едновременно напрежение в съответните области, но скоро то отшумява – лечението в никакъв случай не трябва да се прекъсва.
След бурната реакция на организма, която продължава около 10-12 дни, започва подобряването на общото състояние и тонус, увеличава се и половата активност, особено при мъжете. След 20-дневна употреба организмът се чувства много по-добре, а след 2 месеца някои от оплакванията съвсем изчезват. След една година организмът практически е напълно здрав.
Квасеното мляко може да се използва за мазане и разтриване на ръцете и лицето, предпазва от бръчки, забавя стареенето на кожата, премахва умората. При полиартрит и ревматизъм премахва болката – болните места се намазват 6-8 пъти дневно. Всяко натъртване или рана заздравяват много бързо, ако натопен в млякото бинт се сменя 6-8 пъти дневно.
На болните от алкохолизъм се препоръчва употребата на тибетска гъба, тъй като тя напълно възстановява обмяната на веществата и лекува заболяванията, възникнали в резултат на злоупотребата с алкохол.
Помнете, че за гъбата са нужни грижи. Отнасяйте се към нея като към малко същество! Излишните гъбки раздавайте на други нуждаещи се хора, но обезателно с инструкцията.