Начало / КНИГИ И СПИСАНИЯ / Книги / Кораловият калций - враг на артрита
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Кораловият калций - враг на артрита

ID 300072
 

Откъс от книгата на Лиз Ходжкинс:
Коралов калций
Кораловият калций – това е най-ефективният препарат за лечение на артрита. Главното достойнство на кораловият калций е неговата способност да възстановява киселинно-алкалния баланс в организма и да го защитава от разрушаващото въздействие на свободните радикали. При ежедневна употреба на коралов калций могат да се избегне нарастването на количествата от наситени мастни киселини, които довеждат всички химични реагенти на организма до състояние на “повишена бойна готовност” , предизвикват възпалителни процеси и болки. Кораловият калций е от най-добрите известни антиоксиданти. Той неутрализира свободните радикали и защитава клетките от разрушение.
Костите на болшинството от хората се нуждаят от допълнително калций а за болните от артрит той е просто необходим. Калцият съдържащ се в обикновените таблетки постъпва в организма във вид на крупни молекули, които се утаяват на дъното на стомаха във вид на лепкава, мазна маса и се усвоява от организма в мизерни количества. Кораловият калций представлява дребнички молекули разтворени във вода, които са напълно усвоими. Това е идеалният способ да се насити организма с необходимите му количества калций, благодарение на което костите се възстановяват и стават по здрави.
Той донася бързо облекчение на болните от артрит, тъй като организмът получава именно това, което му е необходимо за възстановяване костните и ставните тъкани.
Кораловият калций – това е мощно средство за борба с артрита, защото той отстранява последствията от болестта и намалява болката. Способства доста бързото съкращаване на дозите обезболяващи лекарства а след това и пълния отказ от тях. Например след две седмици след началото на регулярно приемане на коралов калций болните отбелязват подобрение на самочувствието . От това е предизвикан и техният възторжен отклик.
Не трябва да се казва, че кораловият калций лекува артрита /лекарства за него няма/, но това, че кораловият калций донася значително облекчение е очевидно.
Забележка. Въпреки че кораловият калций много често позволява на болните въобще да прекратят медикаментозното лечение, преди неговата употреба е най-добре да се консултирате с лекуващия лекар или ревматолог.
Изследванията проведени в Япония нагледно демонстрирали, че нивото боледуване на населението на островите Окинава и Токуносима от всички форми на артрит е значително по-ниско отколкото в други райони. Именно ежедневната употреба на вода с коралов калций позволило да се постигнат такива резултати.
Долуописаните примери са добро доказателство за ефективността на кораловия калций, представляващ най-доброто средство приложимо при лечение на артрита, доколкото неговите функции се заключават в нормализация на вътрешното състояние на организма.
Питър Голбрайт, 52 годишен, фотограф, страдал от остеоартрит в течение на много години, даже инжекции с кортизон не му помогнали.
На 47 години той бил принуден да понесе две операции на гръбначния стълб без забележим резултат. Едновременно с това той узнал, че се намира под угрозата от операция за замяна на коленната става с изкуствена. Питър трудно се придвижвал и бил принуден да работи в специално произведен за него спортен бандаж, при което постоянно вземал болкоуспокояващи лекарства. За човек, който осигурява прехраната си като фотограф, такъв живот бил особено безрадостен. Отчаян Питър решил да изпробва кораловия калций, за който прочел в статия от вестника.
След шест седмици той почувствал значително подобрение. Впоследствие той разказвал: “В течение на шест седмици аз с религиозен жар ежедневно приемах коралов калций. След известно време аз вече не трябваше да полагам титанически усилия, за да стана от кревата а и бандажите вече не ми трябваха. Аз престанах да приемам болкоуспокояващи таблетки и даже отново започнах да се занимавам с бягане”.
Дейвид, 63 годишен. “След шест месеца прием на коралов калций стихна болката в колената, която ме мъчи повече от 10 години. Но трябваше само за седмица да спра приема на коралов калций и болката се върна. Аз възобнових приема – болките изчезнаха. Сега аз винаги ще пия вода с коралов калций – така е по-добре, отколкото да приемам скъпи и безполезни лекарства и да страдам от болки”.
Както вече казахме, кораловият калций не лекува артрита а възстановява равновесието в цялата система, в резултат на което изчезва възпалителният процес в ставите и болките. Но това е средство за дългосрочно приложение.
Анжела, 45 годишна. “Артрита започна при мене преди две години. За тези години ми се наложи да преживея две операции по замяна на коленни стави и две по замяна на тазобедрените стави. Моето състояние се влоши дотолкова, че аз въобще не можех да ходя, при което артритът започна да се разпространява по ставите на ръцете. Аз приемах два препарата: обезболяващ и противовъзпалителен по три таблетки от всеки ежедневно. Ако забравех да ги приема сутрин, то към обяд аз едва можех да се движа. Случайно прочетох за кораловия калций и реших да го изпробвам. След шест седмици аз се почувствах толкова значително подобрение на своето състояние, че прекратих приема на всички болкоуспокояващи препарати и понижих дозата противовъзпалителни до една таблетка на ден.
Благодарение на кораловия калций аз сега мога да ходя. Аз не бих искала да се лиша от този забележителен продукт, който така ми помогна! Той за мен е истинска вълшебна пръчица! Аз искам всички да се запознаят с неговите забележителни свойства”.
Това е само част от отзивите на тези, които са открили за себе си кораловия калций. Въпреки че пациентите чувстват само отслабване на болките в техния организъм стават значителни промени. У всеки болен от артрит приемащ коралов калций обезателно настъпва подобрение. Трудно може да се назове друго средство, което с такава ефективност да помага на всеки болен.