Начало / КНИГИ И СПИСАНИЯ / Списания / Магията на живота
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Магията на живота

ID 7634
 

В този брой ще научите как да ползвате вълшебната сила на цветята

Цветята - красота и защита за нашия дом
Поотделно взети враговете, които живеят вътре в нашите домове не са особено опасни, но заедно те образуват почти непобедима войска, способна да хвърли в бездна от болести най-здравия човек. Обаче “почти непобедима” означава не съвсем! И ако човек се замисли за своето здраве и за здравето на близките си, лесно може да си намери защитници. При това той може да намери тази помощ не в лекарствата, а в природата. Както е правил това още в древността, както са го учили знахари и магьосници.

Нежните лечители

Хармонията на Фън Шуй
Освен всичко растенията са препятствие за лошата енергия Ша, тъй като могат да прикриват острите ъгли и да противодействат на нейното влияние. В света всичко се състои от пет елемента – Огън, Земя, Метал, Вода и Дърво. Взаимоотношенията на основните елементи могат да се представят във вид на цикли. Първият е цикълът на съзиданието – дървото изгаря и храни огъня, огънят оставя след себе си земя, от земята се добива метал, разтопеният метал тече като вода, водата храни дървото. Вторият е цикълът на разрушението: огънят разтопява и унищожава метала, металът унищожава дървото, дървото изтощава земята, земята попива водата, а водата гаси огъня. На всеки човек съответства един или друг метал в зависимост от знака, под който е роден. Задействайки циклите и определяйки най-близките елементи, се подбират предмети и растения, които ще донесат хармония на човека...

Радост за очите и душата
Някои от най-популярните стайни цветя могат да ни помогнат да открием неочаквани личностни черти в харакатера си, да преодолеем някои от недостатъците си, да постигнем по-лесно целите си.

Как да донесат цветята успех в дома
Цветята и растенията във вашия дом не са просто един декор. Според Фън Шуй, те поглъщат негативите енергии донесени с вас от вън, създават атмосфера на уют и ред.
Жизнените растения се явяват мощни източници на Ци – жизнена сила, която напълва всичко живо с енергия. Здравият и силен човек има хубава Ци, а слабият или болният – лоша. За да я стимулирате, можете с успех да използвате растенията и законите на Фън Шуй.

В търсене на любовта
Любовта и страстта във вашия дом са свързани с областта, наречена “вода”. Тя може да се определи по следния начин. Обърнете внимание на стената, на която е разположена входната врата. Еротичната зона се намира в средата на “входната стена”. Нейната ширина представлява точно централната третина от дължината на тази стена. Ако искате да промените нещо в личният си живот трябва да действате именно в тази част.

Вълшебната сила на сухите цветя
Растението, което не e откъснато с корена си, понякога оказва такова въздействие на хората, че в техния характер се появяват нови положителни качества. Току що откъснатите растения ни дават това, което са поели в себе си по времето на растежа. По този начин сухите цветя се явяват акумулатори на природна енергия.

Да полеем цветето на щастието
За да се потопим в енергетиката на щастливия живот, ни е необходимо съвсем малко – да се настроим на вълната на радостта и ...да си купим едно цвете.
Предлагаме ви една наистина вълшебна техника, основана на елементи от древни духовни практики и постиженията на съвременната психология. Няколко прости ритуала ще ни помогнат да превключим нашите мисли от негатив в позитив и да се настроим на вълните на радостта с околните и с Вселената.

Розата на любовта
Какво да се прави, когато един мъж тъгува по някое момиче, а то мечтае да срещне млад, симпатичен мъж? Как да разберат, че са един за друг? При много европейски нации – италианци, римляни, гърци и цигани – може да се срещне заклинание с помощта на червена роза. Ето какво трябва да направи влюбеният мъж (или жена)...

Езикът на цветята

Чорба за столетници

Зелените доктори
Мнозина от нас са чували, че енергията на дърветата е лечебна, но не знаят, че има определени часове, в които те излъчват енергия и други, в които – не. Също така не знаят и за какво би им помогнала енергията на определено дърво.

Кедърът - пазител на космическата енергия

Лечебни свойства на билките според окултната ботаника

Магията на билките

Непознатата енергия на растенията

Открий своето цвете
Съществува ли любов от разстояние? Разбира се, любовта не признава прегради и граници. С теста, който ви предлагаме, можете да разберете за тези нежни чувства по един доста необичаен начин.
Всички вие сте късали листенцата на маргаритката с въпроса: “Обича ли ме или не ме обича?”
Искаш да разбереш каква си ти в любовта? Това е много лесно.