Начало / Тайната сила на водата
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Тайната сила на водата

ID 6734
 


Цена: 5.00 лв.
Стара цена: 10 лв.

Рейя Амалиле
Издание на списание “АстроХороскоп”

Как да използваме силата на водата, за да бъдем щастливи в любовта, да имаме винаги пари, да получаваме от живота всичко, което ни е необходимо?

От най-дълбока древност Природата е била възприемана като нещо одухотворено, защото силата на четирите основни елемента – вода, огън, земя, въздух – непосредствено влияела върху човешкото битие. Съвременната цивилизация е откъснала хората от природата, затова ние сме забравили въздействието на нейната сила, способна действително да реши нашите проблеми, при условие, че знаем как да постигнем единение с Майката Природа.
Понякога интуитивно разбираме, че съществуват определени места в природата, притежаващи необичаен енергиен потенциал, който е почти духовен. От дълбока древност тези територии са се избирали за разполагане на молитвени олтари. Смятало се, че тези места са божествени и там предците ни се предпазвали от злото чрез Ангели-хранители.
Най често тези места-олтари са разположени близо до река или водопад, защото в древността ги смятали за убежища на благородни феи и призраци, способни да отдават сила или пък да предпазват от злини нуждаещите се.
Водата представлява източник на живот, особено ако е чиста и протичаща. Водата е символ на душата.
В наши дни водата, с чиято помощ е извършен някакъв ритуал (не е задължително да е религиозен), се смята за осветена и се използва за ритуали като кръщенета, причестяване при православните. Но силата на водата е призната не само от православната вяра. Например болшинството индуски храмове са разложени в низините на река Ганг, защото реката се смята за олицетворение на богинята Ганга. Счита се, че речните води носят в своята същност shakti – необикновена женска енергия. Именно затова индийците придават голямо значение на потапянето в река Ганг. Те наливат вода от реката като я ползват после за различни ритуали, смятайки я за свещена. Ганг е най-желаното място-гроб за болшинството вярващи индийци, които желаят прахът на починалите да бъде разпръснат над нея след кремирането. Тази традиция се е спазила дори от най-великите хора на Индия – Индира Ганди, Джавахарлал Неру и др. В завещанията си те са пожелали след смъртта им техният прах да бъде разпръснат над водите на свещената Ганг. В Индия се вярва, че свещената вода на реката пречиства душат на починалите. На изток самата делта на Ганг представлява източник за общуване с най-висшата духовност: богомолците отиват в Гамук, място, където водите на Ганг избликват от повърхността на Хималайските планини, защото вярват, че ветровете и въздушните потоци, свистящи сред високите ледници, им носят вести от Боговете. В плитчините на реката на много места индийците коленичат и пускат по водите малки корабчета с написани молитви и пожелания.
Водата се смята за свързващо звено между различните равнища (нива) на Космоса, а също така като гранична черта, разделяща живота и смъртта. Древните гърци, например, почитайки Природата като съзидание на духовни сили, са вярвали, че някои реки представляват свързващо звено със задгробния свят. Такава за тях е река Акреон (на север от Елада), чието русло на някои места протича под земята.
По този начин се появила вярата, че водата притежава магически заряд, в който, уви, в днешно време почти никой не вярва. И все пак не напразно в продължение на хилядолетия се смята, че водата в езерата, изворите, кладенците носи със себе си магически заряд. Това е една велика, недостижима тайна, която чувстваме подсъзнателно, но не можем да обясним. Чувството на възраждане и духовно израстване, които ни предава водата, убеждава, че е необходимо да се вярва в мощта на този фундаментален елемент на име ВОДА. Той представлява уникален символ на душата и има различни форми и качества. Тя може да обладава силата на морските вълни, да бъде топла и нежна като летен дъжд, да бъде твърда и хладна като лед, мека и пухкава като свежия падащ сняг.
По време на суша хората са способни на крайност само за капка вода. Известно, че две трети от човешкия организъм се състои от вода, а три четвърти от Планетата Земя са покрити също с вода. И също както животът на земята е невъзможен без вода, така нашето тяло не би съществувало без душата. Религията и науката, които понякога си противоречат, в този случай са единни:
Водата е източник на живот на земята.
Всички религии използват водата като пречистващ елемент, който да има защитна и благословена роля. В древността хората вярвали в Богинята Майка, появяваща се от водата и създаваща живота на Земята. Човешкият ембрион се развива и нараства в утробата на майката, също плуващ във вода.
Ето защо аз вярвам, че водата е в състояние да реши много от нашите проблеми, защото съприкосновението с нея има същия ефект както при кръщението – пречистване, след което започва обновлението на живота. Тайната сила на водата може да бъде използвана от хората и за различни религиозни ритуали.
Тъй като книгата е вече библиографска рядкост и тиражът й е почти изчерпан, се налага да увеличим цената й.