Начало / Джест-уан с нанокластери
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Джест-уан с нанокластери

ID 74423
 

Кремът Джест-уан съдържа натурални фитоестрогени и прогестерон, които са необходими за жените, страдащи от климактерни разстройства.
Проблем, свързан с особените биологични процеси на стареене на организма: намаляване на половите функции, възрастови ендокринни нарушения. Репродуктивната система е единствената система в женския организъм, която прекратява своята дейност още по време на живота на жената. Протича постепенно намаляване на функциите на яйчниците, те постепенно престават да изработват женски полови хормони - естрогени и прогестерон. При жените процесът на постепенно намаляване на синтез на хормони е естествен и протича от 45 - 60 годишна възраст, нарича се климакс.
Недостигът на естрогени в женския организъм след 45 - годишна възраст е една от причините за атеросклероза на съдовете, водеща до стенокардия, инфаркт на миокарда и инсулти. От 3 до 5 години след менопаузата дефицитът на естроген води при жените до загуба на костна маса - остеопороза. В следствие на климакса намалява имунитета, което предразполага към развитие на различни заболявания, както от вирусен и паразитен, така и от соматичен произход.
В последните години широко се използва така наречената хормонална заместваща терапия, която представлява заместване в организма на недостигащите хормони. При прилагане на хормонално заместваща терапия нивото на хормони в организма достига нормални стойности, чрез което отслабват симптомите на климакса. За облекчаване на проявленията на менопаузата се препоръчва заедно с хормонално заместващата терапия да се използва джест-уан с нанокластери. Кремът джест-уан, създаден за поддържане на хормоналния баланс в организма, съдържа аналози на женските полови хормони - прогестерон и фитоестроген.
Кремът Джест-уан с нанокластери се приема при:
• психо-емоционални нарушения;
• нарушения в работата на вегетативно – съдовата система (нестабилност на артериалното налягане, сърцебиене, болки в сърдечната област, изпотяване, „топли вълни" и др.);
• нарушения в обмяната на веществата (увеличаване на относителната маса на мастната тъкан и намаляване на мускулната маса, анемия, остеопороза и др.);
• изменения в пикочополовата система (сухота във влагалището, учестено уриниране).

Начин на употреба: пълна шпатула (около 1/8 - 1/4 чаена лъжица) от крема преди сън равномерно да се нанесе на чувствителните участъци от тялото (например по шията, корема, вътрешната страна на ръцете или бедрата). Препоръчва се ежедневно да се сменят областите за нанасяне на крема или да се редуват. Само за външно приложение!
За жени, които са в период преди настъпване на менопауза, се препоръчва да се използва крема само след изтичането на 2 седмици след началото на цикъла. За жените, които са в период след менопауза, може да се прилага кремът ежедневно като се изключва за 7-10 последователни дни от всеки месец.

Предупреждение: организмът на всеки човек различно реагира на действието на крема, съдържащ фитоестрогени и прогестерон. Ако след прилагането на крема почувствате дискомфорт, е необходимо да се консултирате с ендокринолог.
Противопоказания: не са известни.

57 g


Състав:
стабилизиран гел от алое вера, глицерилстеарат и PEG 100 стеарат, С12 - 15 алкил бензоат, стеаринова киселина, изопропилпалмитат, масло от сафлора и жожоба, диметикон, прогестерон USP (1,5%), глицерин, цетилов спирт, екстракт от клопогон, корени отямс., бета - гликан, натриева сол ЕДТА, нанокластери (калиев цитрат, калиев карбонат, силициев диоксид, пречистена йонизирана вода, магнезиев сулфат,салф и/ или растително масло), токоферол ацетат (витамин Е), карбомер, диазолидинурея,йодопропинилбутилкарбамат, триетаноламин.