Начало / Ракът - диагноза, а не присъда
КАТЕГОРИИ ПРОДУКТИ

Икони-мозайки от оризови зърна

СТОКИ ЗА ДОМА

ЗДРАВОСЛОВНОТО КАФЕ

ПАРФЮМИ С ФЕРОМОНИ

ОБУЧЕНИЕ ОНЛАЙН

ТРЕВНЕНСКА ДЪРВОРЕЗБА

ГАДАТЕЛСКИ ИНСТРУМЕНТИ

Ракът - диагноза, а не присъда

ID 300071
 

Огкъс от книгата "Ракът - диагноза, а не присъда"
Подходите за лечение на рак, използващи природни нетоксични средства, отидоха много напред спрямо методите на традиционната онкология, преди всичко с това, че те предлагат алтернатива на токсичната химиотерапия и лъчевата терапия. И за разлика от тях, лечението с хранителни добавки нерядко е способно да спре туморния растеж в ранните стадии, а също така и да доведе до пълна ремисия. Просто не е възможно да се изложи цялата терапия на рака, по много причини.
Първо, като изключим незаменимите масла, антиоксиданти, лекарствени билки, витамини, минерали, за лечение на рака се изисква много повече.
Второ, лечението трябва да бъде приспособено към биологичните показатели на всеки пациент и към тази форма на рак, която се развива у него. И най-главното, аз не искам да компрометирам ценността на терапията на рака, предлагаща лечение от типа “направи сам”. Ако вие имате проблем от такъв род, аз ви умолявам да намерите лекар прилагащ алтернативна медицина, който е грамотен специалист в областта на прилагането на натурални препарати, владеещ опита на ефективно прилагане лечение с биодобавки.

Какво да правят хората с открит рак?
Преди всичко, нужно е с помощта на специалисти-онколози да се премахне тумора. Ако бъде назначена химиотерапия или лъчева терапия, тя трябва да се съвмести с очистване на организма и прилагането на антиоксиданти, адаптогени, ферменти, минерали, витамини и билки.
Операцията, за всеки човек - това е страх от очакването, боязън от неизвестността и болката, това е неизбежна кръвозагуба, това е мобилизация на силите на организма за заздравяване на раните…
Затова основните съвременни методи за лечение на туморните заболявания: хирургичната намеса, лъчевото въздействие и въвеждане на големи дози цитостатици /химични препарати/ - носят натоварване за организма във вид на стрес. Те са необходими за ефективното лечение, но сами по себе си представляват достатъчно мощни носители на стрес. Организмът на онкологично болния, вече отслабен от туморния процес, е подложен на допълнителни мощни влияния, които още повече подтискат функциите на неговите защитни механизми, в това число и противотуморните. Ето защо понякога, след операция настъпва ускоряване на растежа на новообразуванията и метастазирането.
За да се отслаби неблагоприятното влияние от операцията се прилагат различни методи: и съвременни видове наркоза, и преливане на кръв, и въвеждане на различни хранителни разтвори. Обаче, един от най-простите и ефектни способи за отслабване на стресовото състояние от операцията и цитостатическото лечение – това е подхранването на организма с адаптогени и антиоксиданти. И тук трябва да отбележим, че най-силните и подходящи, от всички предложени способи в комплексната терапия, са микрохидринът, кораловия калций и Пау Д`Арко. Най-добре е да се започне тяхното прилагане след 5-7 дни преди операцията или началото на цитостатическото лечение. Предварително, ако позволява здравословното състояние, да се проведе очистване с Програмата “Коло-Вада Плюс”. Да се продължава приемът няколко дена след интервенцията.
Изследванията са показали, че в тези случаи адаптогените снижават вероятността от пробуждане на растежа и разпространяването по организма на ракови клетки.
След 1 месец приемане на адаптогени, в някои случаи, може да се направи 1 седмица почивка.
Основният принцип на лечение на онкологичните заболявания е – ако е възможно, все пак да се отстрани туморът по хирургичен път. Това се обяснява с факта, че съществуването на тумор в организма влияе пагубно на обмена на веществата и подтиска защитните му функции. С помощта на природните средства може реално да се справим с неголямото количество патологични клетки, които обичайно остават в организма на болния даже след самата радикална операция. Затова най-добрият лечебен ефект се наблюдава при съчетание на хирургично лечение и природни препарати.
А какво трябва да бъде храненето на болния в периода на подготовка за операция и след нея? Храненето на болния, в стадия на специфично лечение или рехабилитация в ранните периоди след него, не трябва да се ограничава в калориите. Обратно, следва да се добавят такива препарати като: противити, суперпища, биошейп, люцерна, папая, към порциона на пациента, който обезателно трябва да съдържа белтъци. Тези същите препарати се препоръчват при химиотерапия и лъчева терапия.
Цялата редица от противоракови диети е основан на прилагането на големи дози витамин А, Е и С, и на селен.

Проявлението на 17 симптома
Методът на доктор Моерман, заключаващ се в щадяща диета и програма за хранене, е насочен към лечение и преустановяване развитието на раковите клетки на заболяването, е пределно прост. Терапията на Моерман е създадена преди 50 години.
Главната същност на теорията на Моерман се състои в това, че правейки слабите клетки силни, в процеса на деленето, може да се измени химията на всеки организъм, тъй като матерните клетки произвеждат идентични дъщерни. Вземайки това за основа, Моерман разработил метод за създаване достатъчен запас от здрави, обогатени с кислород клетки. Колкото Моерман наблюдавал и натрупвал опит, той започнал да се интересува не само от самата болест и начините за нейното лечение, но и от самото понятие за добро здраве и това, как да го съхраним.
В резултат на многогодишни наблюдения, ученият направил извод, че всеки раково болен има един или няколко симптома от 17, характерни за това заболяване. Той смятал, че всеки от тези симптоми е свързан с недостига на един или няколко от жизненоважните елементи.
Изхождайки от изводите на Моерман, може да се каже, че наличието на всеки един от тези признаци не доказва обезателно, за наличието на рак, но рискът за възникване на рак се увеличава при тези хора, при които едновременно присъстват няколко от тези признаци.
Ето пълният списък на тези симптоми и предизвикващите ги недостатъци в храненето.
1. Суха, губеща еластичност кожа. Допълнителни признаци: големи мазоли по ходилата, образуване на пъпки, лющене на кожата, бледа, безцветна кожа на лицето.
2. Изменение на слизестите ципи. Причина – недостиг на витамин В2 /рибофлабин/.
3. Напукани ъгли на устата. Показват недостиг на витамин В2.
4. Червени петна и лющещи се образувания по кожата около ноздрите. Показват недостиг на витамин В2.
5. Матови, сухи, чупещи се нокти и напукана кожа на ръцете. Показват недостиг на витамин В2.
6. Плътен, кафяв налеп на езика. Показва недостиг на никотинамид /компонент на витамините от В комплекс/.
7. Безжизнени, редки коси. Показват недостиг на витамин В5 /пантотенова киселина/, компонент на В комплекс.
8. Лесно кръвотечащи венци. Показват недостиг на витамин С /аскорбинова киселина/.
9. Световъртеж, лесна умора, обща слабост. Тъмни петна, образуващи се при леко натискане на кожата, показват за недостиг на витамин С.
10. Бавно зарастване на раните. Показва недостиг на витамин С.
11. Бавно и неправилно образуване на зарастващите ръбчета /белезите/ на следоперационните рани.Показват недостиг на витамин С.
12. Слабост без очевидна причина. Показва недостиг на витамин Е.
13. Бледност на лицето. Показва недостиг на желязо и кобалт.
14. Силно влечение към кисела храна. Показва недостиг на лимонова киселина и на това, че се създава най-благоприятната вътрешна среда за растежа на раковите клетки.
15. Апатия, вялост, душевна потиснатост. Показва недостиг на витамин С и Е.
16. Физическа слабост. Показва недостатъчното постъпване в организма на йод и сяра. Тези вещества управляват енергийните фабрики в клетките – митохондриите, които използват кислород за разграждането на глюкозата, което на свой ред обезпечава енергията на клетките в организма. В настоящия момент – микрохидринът е най- силният енергизатор в света /редом с неговите антиоксидантни свойства/.
17. Рязко намаляване масата на тялото. Показва недостиг на сяра. Сярата е необходима за храносмилането и очистването на организма от продуктите на разграждането.
Към съвременните методи за лечение на злокачествените тумори се отнася провеждането на химио- и лъчева терапии, а също противотуморни антибиотици. Целият този комплекс носи названието цитостатична терапия.
Пърдите резултати от такова лечение, както като експеримент, така и в клиника дали обнадеждаващ резултат: туморът бързо намалявал, а понякога и съвсем се разсейвал. Но скоро ставало ясно, че такова лечение предизвиквало редица усложнения. Работата е там, че основният принцип на действие на цитостатичните методи се състои в нарушаване делението на клетките. А при нарастване дозите на цитостатиците се повреждат не само туморните, но и нормално делящите се клетки, което води до нарушаване кръвопроизводството, намаляване числото на белите кръвни телца, влошаване функциите на имунните клетки и естествената защита /фагоцитоза/. Ето затова са необходими въздействия, защитаващи нормалните тъкани и имунитета. Този етап е най-кратковременният, но често е определящ по нататъшната съдба на болния.
Как е необходимо да се подготвим за химио- и лъчева терапии, и как да помогнем на организма, по време на лечение?
За успешно протичане на лъчево или химиотерапевтично лечение се използват следните принципи:
1. Задължително систематично очистване на организма с помощта на Набор №2 /или Настойка №2/, Пау Д`Арко, люцерна, селен, сяра, цинк, витамини, сладък корен /женско биле/. В продължение на целия цикъл на лечение.
2. Правилно хранене, употреба на витамини от групите В, А, Е и С, а също така Противити, биошейп, храносмилателната формула Роял-1.
3. Употреба на адаптогени, които защитават нормалните тъкани, не отслабват ефективността на цитостатичната терапия /след очистване на организма/.
Специалните билки, предназначени за предотвратяване метастазирането и рецидива на туморите, се приемат само след завършване на основното лечение. За усилване на противотуморният и особено на противометастазният ефект на циклофосфана и тиофосфомида е необходимо да се съчетават с адаптогени / Молозево, Пау Д`Арко, Люцерна, Омега-3, Микрохидрин, Коралов калций, коензим Q10/.
След приключване на химиотерапията е необходимо систематично да се провежда профилактични курсове на антиметастазни въздействия.
Искам да отбележа, че не трябва да се заменят лъчевата терапия и химиотерапията, с билки.
Известно е, че съществуват три вида тумори.
Първа група – тумори, високо чувствителни към химиотерапия. Те се излекуват с помощта на този метод /хорионепителиома, например/.
Туморите от втората група са достатъчно чувствителни към химия, в съчетание с хормонотерапия, която способства продължението живота на болния /тумор на млечната жлеза, матката, простатната жлеза, яйчниците/.
Към третата група се отнасят туморите, които са малко чувствителни към химиотерапия.
Безусловно, химиотерапията – това е високо токсичен метод, и нашата задача е – да защитим имунната система на организма, което ние и правим с помощта на препаратите на натуралната медицина.
В наши дни вече доста се знае за въздействието върху туморите на химиотерапията в съчетание с лекарствената терапия. Лекуващият лекар е длъжен да стане ваш съюзник, в желанието да се изгради система за защита на организма, при провеждане на химио- и лъчева терапия.
След приключване цикъла на основното лечение: хирургична интервенция, лъчева и химиотерапия, има предразположеност към състояние, при което в организма са останали “дремещи” ракови клетки.
Особено е опасно продължителното снижаване защитните функции на организма след силно агресивните методи на лечение. Именно на този фон, може да възникне пробуждане на раковите клетки и възникване на рецидив на заболяването. Затова, едновременно и след радикалното лечение, трябва да се прилага система за защита, основана на очистване на организма, насищане с витамини, използване на натурални природни продукти.
Към това се свежда и профилактиката на туморите след операция или цитостатична терапия.
Отначало се провежда очистване на организма; спазва се противоракова диета; насища се организма с витамини и микроелементи; след което се включва прилагане на антиоксиданти и адаптогени.
Уникалният препарат Пау Д`Арко при провеждане на профилактични курсове се препоръчва за използване систематично. По своята адаптогенна активност Пау Д`Арко заема водеща роля, като притежава противометастазно, противотуморно, противомикробно и противовирусно действие.
Постоянно трябва да бъде обезпечаването на организма с витамин С.
Доказано е, че съчетаването на мед със сок от алое /препарат алоеманнан/ и витамин Е, притежава изразена противометастазна активност.
В настояще време, твърде много онкологично болни първо се обръщат към лекар, когато туморът вече се разпространил в организма им, така наречените случаи на хронифицирал рак. Като правило, при откриване на такива новообразувания, радикалната хирургична намеса не се прилага, а цитостатиката се използва само в отделни случаи. Например, при злокачествени тумори на яйчниците, хорионепиталиома, лимфогранулематоза. Болните с тумори в късен стадий получават като правило, само симптоматично лечение, което не винаги подобрява тежкото състояние на болния. В развитите страни е създадена специална система за полагане на грижи за такива болни, където са подбрани лекари, сестри, специално обучени за болногледачи. Там също, съществува мрежа от специални заведения, предназначени за облекчаване участта на такива болни – хосписи, такива заведения се създават също и в Русия.
Разбира се, хронифицираният тумор – е тежко заболяване, и в настояще време е трудно да се разчита на възможността за излекуване. Обаче, изходът от всяко заболяване във всеки различен стадий се определя преди всичко от защитните сили на организма, които могат да бъдат толкова мощни, че например да спрат развитието на туморите или даже да върнат обратно неговото развитие.
Възможността за обратно развитие, както на установените новообразувания, така и на предраковите състояния е действително доказана.
Така, съгласно американската статистика, около 20% от болните с хронична форма на туморите живеят повече от 5 години и това като правило са хора оптимистично настроени, които активно се борят за своя живот. На земното кълбо повече от 1 милион човека са прекарали тежко онкологично заболяване , а след проведено лечение сега са практически здрави.
Известни са случаи на изцеление на болни с твърде хронифицирани процеси. Преди всичко това изглежда така: на операционната маса откриват тумор, който не подлежи на отстраняване. Зашиват раната, изписват болния, той заминава на село, пие билкови отвари, а след 1-2 години повторното изследване не открива тумор.
В една американска монография са описани повече от 200 случаи на самопроизволно изчезване на новообразувания при онкологично болни, у които документално е бил потвърден злокачествен тумор в късен стадий. Следователно, организмът на човека притежава определени възможности за борба с туморите, даже в късен стадий. Както е видно тези механизми все още не са съвсем известни, обаче няма съмнение в това, че та са свързани с общото състояние на защитните сили на организма и не представлява съмнение факта, че в определени условия, тези механизми започват да работят предизвиквайки обратното развитие на туморите.
Не трябва да се счита за фатална неизбежността на непременната, скорошна гибел на онкологично болния!
Тук е важно и самовнушението и организацията на здравословен начин на живот, спазването на противоракови диети и разбира се, употребата на натурални продукти, притежаващи свойството да поддържат защитните сили на организма и да подтискат развитието на рака. Само при такава активност на позицията, както на лекаря, така и особено на самият болен ще се появят шансове за прекратяване развитието на болестта, намаляване на тумора и пълно излекуване.
В последно време много онколози се придържат към мнението, че раково болните следва да знаят за своето заболяване поради причината, че трябва да водят активна борба за своя живот. И в тази борба, разбира се, им помагат природните средства.
В случаите на хронични тумори преди всичко се използват само пълният комплекс от препоръчани натурални препарати: витамин А, Е и С, витамини от група В, микроелементи /селен, цинк, сяра, коралов калций/, ферменти, антиоксиданти /преди всичко, микрохидрин/, адаптогени, имуномодулатори /Пау Д`Арко, сладък корен, алоеманнан, молозево/.
В книгите написани от авторът на метода Бройс е отбелязано подобряване на състоянието на голяма част от болните, а също и отделни случаи на спиране развитието на туморите и даже тяхното разнасяне след употреба на сокове от зеленчуци и плодове.
Подобни сведения може да се получат от книгите на холандския лекар Моерман, който също е получил положителни резултати при хронични тумори, използвайки специални диети – противораковата диета на доктор Моерман и големи дози витамин С.
Известни са способи на лечение на раково болни, които се ползват от народните целители и в редица случаи постигат положителни резултати, даже на късен стадий на развитие на туморите.
Основата на тези използвани методи е една – комплексното лечение на болния от злокачествено заболяване.
Само при комплексна терапия може да се очакват скорошни положителни резултати в лечението.
Представителите на официалната медицина доста скептично се отнасят към нетрадиционните средства за лечение на туморите. Това е напълно обяснимо, тъй като е свързано с опасения за съдбата на тези болни, на които още може да се помогне, но които биват въвеждани в заблуждение от неграмотни целители, които ги съветват да се откажат от хирургична намеса, лъчева и химиотерапия. По възможност е необходимо да се приложи целия комплекс от съвременни средства, насочени към отстраняване на туморите. Това позволява в значителна степен да се облекчи общото състояние на организма отровен от продуктите на дейността на туморните клетки, като се мобилизират неговите защитни сили.След такова оперативно очистване, действието на природните средства ще бъде най-ефективно , при комплексното използване на всички системи. Какви комбинации от средства и начини за приложение на натурални продукти следва да се подберат, зависи от ред обстоятелства: възрастта, състоянието на болния, неговата чувствителност към лечебни въздействия от различен вид, предшестващи и съпътстващи заболяването. Желателно е при избора, пациентът да има възможност да се посъветва със специалист по натурална терапия, както е необходимо и индивидуален подбор на средствата за въздействие, и постоянен контрол за тяхната ефективност.
Само при съчетаване на усилията , преди всичко на самия болен и на лекаря, може да се постигнат желани резултати при лечението на такава тежка болест като рака.
Положението с онкологичната заболеваемост, в настояще време, и възможностите на медицината за преодоляване на този недъг може да се оцени по следния начин. От една страна расте заболеваемостта и смъртността, а от друга страна са достигнати определени успехи в борбата с тази болест. Както е известно, до ХХ век онкологичните болести са лекувани преимуществено с природни средства, които съставлявали основата на природната медицина. Сегашният век беше ознаменуван с бурното развитие на химио- и лъчевата терапия, а така също с усъвършенстването на хирургичните методи за лечение на рака. За такива тумори, като хорионепителиома и рак на кожата развитието на тези методи означавало решаване на проблема. Обаче, така стояли нещата далеч не във всички случаи. Преобладаващото мнозинство от онкологично болни, както е известно страдат от тумори на вътрешните органи и след курсове на радикално лечение голяма част от тях, все пак, загиват в течение на близките години от метастази и рецидиви на заболяването.
Може да се счита, че сега е настъпил нов етап в борбата с рака, когато се обединяват усилията на официалната и народната медицина и което е най-важното, медицината чрез комплексното лечение с натурални препарати и многовековните и традиции от различни страни на света.
Именно със задълбочаването и развитието на това взаимодействие се свързва възможността за реален прогрес на съвременната медицина, в борбата с един от най-тежките недъзи на човека. Днес, вече не представлява съмнение фактът, че в природата съществува цяла поредица от вещества притежаващи противотуморни свойства, при което действието на тези вещества принципно се отличава от ефекта на съвременните противотуморни препарати. Основно, противотуморните природни вещества са безвредни за организма на болния а на тумора те действат чрез защитните системи на организма. Ето защо използването на природни средства в техния колкото се може по-съхранен вид, може да запълни тази празнота в съвременната медицина, която не позволява да се намали заболеваемостта от рак и смъртността от този недъг.
Този пропуск предизвиква развитието на профилактиката.
И разбира се, средствата за профилактика на болестта и усложненията трябва да се търсят в природата, използвайки преди всичко, опита на натуралната медицина. Той трябва да се изучава и умело да се използва вече заедно със съвременната научна основа и най-новите методи за лечение.
Та нали именно природните средства, като най-близки до организма притежават необходимия комплекс от профилактични свойства: те са безвредни и усилват защитата на организма по отношение на най-различни неблагоприятни въздействия. Профилактиката на заболяванията, включително онкологичните, трябва да се възприема като определена система за въздействие предприемана не само в ранните, но и във всички стадии на заболяването и при различни способи на лечение. В това се състои смисълът и значението на съвременното използване на природните средства.
В настояще време това може вече да се направи, тъй като се развива и практическата и научната база за използване на природните средства. Открито е най-важното свойство на природните средства – способността да привежда организма в оптимално състояние и да го поддържа. При това, става въпрос за системно въздействие, т.е. за влиянието на комплекса от взаимосвързани защитни системи на организма с помощта на създадения от природата комплекс от биологично активни вещества, какъвто и представляват сами по себе си природните средства.
Опитите да се отдели и да се използва този комплекс от отделни вещества /така наречените, вещества на действеното начало/ не довели до успех: като правило, желаният ефект бил по изразен в цялото растение а камо ли в някакъв компонент, отделен от него. Обаче, все още стои проблемът за отделянето от растителните суровини на вещества, които могат да се изявят по своята същност като самостоятелни лекарствени препарати, притежаващи особени фармакологични свойства. Например, известни са цели групи силно действащи препарати, от чиито среди са описани и цитостатици, които представляват по същество гликозиди или алкалоиди, получени от голям обем растителни суровини.
Химиотерапевтичните препарати, използвани при лечението на локализираните тумори, такива като винкристин, винбластин, колхицин и някои други, които всъщност са препарати от този род: притежават висока токсичност, в редица случаи са алергенни, при употреба в терапевтични дози предизвикват подтискане на защитните функции на организма – т.е. обладават типичните качества на съвременните химиотерапевтични средства и очевидно, нямат отношение към продължителната натурална терапия с нейната безвредност и регулиращи свойства.
Химиотерапевтичните средства, както и другите препарати се нуждаят от корекция в тяхното действие с помощта на имуномодулатори на защитните системи на организма.
Сега вече може да се препоръча цяла редица от природни средства намаляващи риска от раково заболяване. Използването на профилактични средства е особено важно,тъй като позволява да се реализира основния принцип на медицината – профилактика на заболяването. Това се отнася за всеки човек, защото преобладаващото болшинство от съвременни хора са в групата на застрашените от различни заболявания, в това число и онкологични. Прилагането в живота на вече известни научни практически разработки по приложение на природни средства и преди всичко, широко и обосновано използване на адаптогени и хранителни добавки с адаптногенни свойства е най-важната задача не само за лекарите, но и за службите за социални грижи и подобни структури от различен характер. Затова осъществяването на действителна профилактика на онкологичните болести в най-тесен смисъл е свързано със сътрудничеството между лекар и пациент.
Разбира се трябва да се стремим да направим всичко възможно, за да избегнем онкологичното заболяване и човек може сам да направи много, обаче ако въпреки това възникне тумор, това въобще не означава смъртен изход. В настояще време съществуват реални възможности да се живее пълноценен живот, както и след радикално лечение, така и в случаи на наличие на тумор в организма. Голяма помощ тук могат да окажат правилно подбраните по състав и дозировка препарати на натуралната медицина.
В зависимост от фазите на болестта и етапа на лечение тактиката за прилагане на природни средства има своите особености. Така, на всички стадии за лечение на туморните заболявания със съвременни средства е целесъобразно да се прилагат тези или други комбинации, състоящи се от витамини, минерали, микро и макроелементи, антиоксиданти и адаптогени, за смекчаване на отрицателните резултати от стресовите реакции на организма неизбежни при лечението, поддържането на защитните системи на организма и усилването на противотуморната съпротивляемост. Особено е важно приложението на природните средства в определени комбинации след приключване курсовете на специфично лечение. Вече е доказано, че определени природни вещества притежават противотуморни и по-специално – противометастазни и противорецидивни свойства и са способни да намалят вероятността от връщане на болестта, повишавайки шансовете за пълно оздравяване. Обаче, още не е организирана в държавен мащаб система за рехабилитация на онкологично болните. Разбира се, желателно е при възможност да се получат индивидуални предписания за болния от лекар-рехабилитатор владеещ методите на натуротерапията, но такива специалисти засега не са много. Особено важна роля в борбата с онкологичните заболявания в настояще време играе индивидуалната профилактика: с помощта на най-прости средства предоставени от природата на човека, може да се постигне повишаване равнището на здравето и снижаване вероятността от възникване на онкологично заболяване. Природните средства при умело прилагане могат да помогнат леко да се понесе лечението и да се повиши вероятността за пълно оздравяване.
“Ако аз съм успяла поне на един човек да покажа пътя към здравето – то аз съм щастлива.
Ако аз съм успяла поне един човек да преведа по този път на здравето – то аз съм двойно щастлива.
А, ако аз съм успяла поне на един човек да покажа пътя към здравето и той е тръгнал по него, и е повел след себе си и други хора, то щастието ми е безгранично!”
Моля, бъдете здрави! Е.В.Бугаева